Verkiezingen 2014

Het programma van de Strijd

Tegen werkloosheid
  • Het is belangrijk om ontslagen te verbieden, in eerste instantie in bedrijven die winsten genereren ;
  • Het werk moet onder iedereen verdeeld worden en dit zonder loonsvermindering.

Om te weten waar het geld naar toe gaat

  • Moeten werknemers controle hebben over de rekeningen van bedrijven en banken

Tegen het te dure leven

  • e werknemers moeten de index controleren en de koopkracht van de gezinnen.

Tegen financiële speculaties

  • Banken moeten onteigend te worden,kosteloos, en er moet een enkele publieke bank worden gecreëerd die onder de controle staat van werknemers

Onze kandidaten

MSC ole-color

Marie Schitecatte,
Secretaresse

Olivier Lejeune,
Leraar

De kandidaten van de Strijd zijn geen beroepspolitici want wij geloven dat de belangen van de werknemers enkel verdedigd kunnen worden door kandidaten uit dezelfde rangen die leven van hun werk en niet van politiek.

Het zijn niet de verkiezingen die het lot van werknemers zal veranderen. Daarvoor zijn collectieve mobilisaties nodig daar deze krachtiger zijn dan de stembus. De verkiezingen zijn het middel om ons ongenoegen te uiten ten aanzien van deze samenleving. Het is de manier om te zeggen dat we de opoffering van onze lonen en van onze levens ten voordele van het patronaat niet aanvaarden.

Waarom stemmen op “de STRIJD”

De strijd zal kandidaten voordragen bij de federale verkiezingen in mei 2014. Kandidaten uit de wereld van de arbeid om de belangen van de werknemers te verdedigen.

  • Stemmen voor de kandidaten van de Strijd is een middel om aan te geven dat werknemers en werklozen, Walen en Vlamingen, Belgen en migranten, mannen en vrouwen dezelfde belangen delen en dat het niet dezelfde zijn als die van de werkgevers.
  • Deze stem betekent dat we de wereld niet in handen wensen te laten van hebzuchtige mensen uit de financiële wereld die enkel hun eigen gewin najagen maar dat wij rijkdom zullen creëren en wij de enigen zijn die van belang zijn voor de samenleving. Wij de werkers, zijn de toekomst van de wereld.
  • Want onze lonen opofferen voor hun profijt, dat moet gedaan zijn !
  • Om te stemmen voor werkers en niet voor beroepspolitici.
  • Want een wereld gebaseerd op samenwerking en niet op egoïsme en concurrentie is mogelijk en nodig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>